Longboarddeal - Evura: +31(0)35 5446937

Globe

Globe

Globe longboards worden geproduceerd onder de directe supervisie van actieve longboard professionals die in staat zijn om alle details van de ontwikkeling van een longboard vast te leggen en te perfectioneren. Bepalend in de ontwikkeling zijn o.a. de gespecialiseerde longboard fabricage-apparatuur, bouwwijze, afwerkingsniveau, materiaalkeuze en het ontwerp. Door op een efficiënte manier met deze factoren om te gaan kan Globe voor zeer scherpe prijzen longboards van de hoogste kwaliteit produceren.

There are no products matching the selection.

Het juiste Globe longboard kopen

Longboarden is een van de meest individuele dingen die je kunt doen, er is dan ook een veelheid aan Globe longboards om tegemoet te komen aan de specifieke wensen van elke individuele rider. Zo kun je downhill boarden en sliden op lange Globe drop-through longboards of juist tricks doen op kleinere meer wendbare Globe cruiserboards. Hiermee kun je bijvoorbeeld carven zoals je dat op een surfboard en snowboard zou doen. Wil je een Globe longboard kopen, bedenk dan eerst of je voor een lang board of juist een compacte Globe wilt gaan. De compactere Globe (Bantam) longboards (29 inch tot 34 inch) hebben een korte wielbasis, hierdoor zijn deze Globe longboard cruisers extra wendbaar maar minder stabiel dan boards met een lange wielbasis. Grotere boards met een wielbasis van 35 inch of meer zijn stabieler en hebben een grote draaicirkel, dit geeft je extra controle bij hogere snelheden.

Globe longboard ontwerp en productie

Globe produceert longboards op vele verschillende manieren. De diversiteit in de productie zit in hem in het materiaalgebruik, de laag-samenstellingen en press-shapes. De meest gebruikte materialen zijn Hard Rock Maple, Glass-Fiber en Bamboo. Deze laag (layer) materialen zijn bij elk Globe longboard gebonden in een speciale Globe epoxyhars. Alle Globe longboards zijn individueel geperst voor het beste resultaat. Globe longboards zijn standaard voorzien van een top of the range setup. Op vrijwel alle Globe modellen zijn de hoogwaardige Globe wielen en 180mm reversed trucks van Slant gemonteerd, deze trucks zijn zeer sterk en zijn zeer precies te sturen. Globe longboards zijn ontworpen door de speciale art divisie van Globe en bevriende graphic surf artists.